CINEMA – INDUSTRII CREATIVE PENTRU NOILE ECONOMII URBANE ÎN REGIUNEA DUNĂRII

Dan Alexandru Leica 18.08.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării este programul prin care la Reșița se va derula proiectul pilot care vizează reabilitarea și revitalizarea Halei Minda, o clădire din cărămidă pe structură de metal, fost spațiu industrial.

Scopul este acela de a dezvolta aici facilități tip “makerspace”, de învățare practică pentru ceea ce înseamnă prelucrare metal atât pentru elevi care urmează școala duală, cât și pentru firme de profil din oraș. Se dorește, totodată, ca spațiul să devină un centru expozițional pentru lucrări în metal, să găzduiască evenimente și să aducă împreună sculptori din întreaga lume. Transformarea spațiului într-o infrastructură de sprijin pentru industriile creative va stimula în același timp antreprenoriatul într-un sector cu tradiție din Reșița.

Proiectul pilot se va desfășura prin implicarea Primăriei Reșița alături de organizații din 8 țări europene în proiectul CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării, o inițiativă internațională finanțată prin Programul Transnațional Dunărea, care vizează dezvoltarea și testatarea unor modele de revitalizare a zonelor urbane industriale prin intermediul industriilor creative. Astfel, ONG-uri, autorități publice și regionale, start-up-uri care activează în sectoarele creative din Germania, Austria, Slovenia, Slovacia vor sprijini cu expertiză reabilitarea spațiului industrial Hala Minda din Reșița.

Valoarea totală a proiectului CINEMA este de: 2.249.073 euro

Cofinanțarea Uniunii Europene reprezintă:  1.911.712 euro

Municipiul Reșița beneficiază de: 127.911 euro.

Perioada de implementare a proiectului este: iulie 2020 – decembrie 2022.

Descarcă fișierele atașate